UniCredit Tiriac Bank, румънското подразделение на италианска UniCredit Group, отчете нетна печалба в размер на 79 млн. евро за миналата година, което представлява увеличение с 48%, в сравнение с 2006, съобщава Ziarul Financiar.

Изчислена в Румънски леи, нетната печалбата на компанията възлиза на 263.1 млн., или с 50% повече, в сравнение с предходната година.

UniCredit Tiriac е реализирала 268 млн. евро приходи за 2007, което представлява увеличение с 14%, в сравнение с 2006, се казва в обръщение към инвеститорите на Алесандро Профумо, Главен Изпълнителен Директор на UniCredit Group.

UniCredit Tiriac Bank е на пазара от средата на миналата година след приключването на консолидацията между HVB, Banca Tiriac и UniCredit Romania.

Bank Austria, която е собственост на UniCredit Group и отговаря за клоновете й в Централна и Източна Европа, координира новосъздадената банка. Брутната печалба на UniCredit Tiriac за 2007 г. възлиза на малко над 94 млн. евро (314 млн. румънски леи), сочи финансов отчет, публикуван от Bank Austria. Изчислена в румънски леи, цифрата представлява увеличение с 63% на годишна база.

За сравнение, BCR - най-голямата финансова група в Румъния, отчита 275.6 млн. евро консолидирана нетна печалба за 2007, докато активите й възлизат на 17.5 млрд. евро.