Печалбата на Piraeus се повишава с 50% през изминалата година

461
Печалбата на Piraeus се повишава с 50% през изминалата година

Печалбата на гръцката Piraeus bank се е повишила с 50% през изминалата година - до ниво от 652.6 млн. евро, на фона на реализираната година по-рано печалба в размер на 434.6 млн. евро.

Без да се отчитат еднократните приходи обаче печалбата е нараснала с 43%, до ниво от 622.1 млн. евро. Оперативните разходи на банката са отбелязали повишение от 24% за годината, до ниво от 749 млн. евро.

Бордът на гръцката банка ще предложи разпределянето на дивидент в размер на 0.72 евро на акция.

Банката е повишила кредитния си портфейл през изминалата година с 48%, като повишението му е изпреварило по ръст този на депозитите, възлязъл за годината в размер на 33%.

Повишението при депозитите на банката превиши средните очаквания на инвеститори и анализатори, които прогнозираха то да възлезе на 27%.

Въвръщаемостта на собствения капитал на банката се е повишил минимално през изминалата година до 29.5%, в сравнение със същия регистриран година по-рано в размер на 29%.

Възвръщаемостта на активите е възлязла на 1.68%, колкото е била и година по-рано.

За добрите резултати на банката са съдействали и агресивната й политика по разрастване на бизнеса сред страните от ЦИЕ, като институцията е разкрила нови клонове и добавила персонал в посочените страни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...