Печалбата на втората най-голяма румънска банка - BRD-SocGen се е повишила с 40% през изминалата година до ниво от 917 млн. леи (274.7 млн. евро).

Активите на банката са се повишили с 45% през годината до ниво от 40.7 млрд. леи, посочиха още изнесените от банката резултати. Преизчислена в евро печалбата на банката се е повишила с 48%.

Добрият резултат банката е постигнала благодарение на политика на контролиране на разходите, въпреки значителната за периода инвестиционна кампания.

През изминалата година банката е разкрила нови 206 клона, с което общият им брой в страната е достигнал 806, съобщават от ръководството й.

За изминалата година от банката са инвестирали сумарно 69 млн. евро, каквито са били приблизително инвестициите й година по-рано.

За първите девет месеца на изминалата година банката успя да изпревари по печалба най-голямата по активи банка в Румъния - BCR.

Специалистите прогнозират нова добра година за румънската банка, която ще започне да се облагодетелства от направените през последните две години инвестиции.

Банката е със стратегия на разкриване на малки клонове с по 4-ма или 5-има служители, което й позволява да реализира агресивна стратегия по увеличаване на клоновата си мрежа.