Юробанк И Еф Джи Груп, част от която е Пощенска банка в България, отчете 7% увеличение на нетната печалба, която възлиза на 436 млн. евро за първото полугодие на 2008 г.

Въпреки неблагоприятния международен финансов климат, печалбата на групата от основна дейност е нараснала с 21.2% в сравнение със същия период от миналата година.

Според финансовите отчети на Юробанк И Еф Джи Груп страните от Нова Европа са постигнали особено впечатляващи резултати. Приходите в тези страни са се увеличили четирикратно в сравнение с първата половина на 2007 г., като нетната печалба възлиза общо на 83 млн. евро. Ясно изразен ръст в страните от Нова Европа има в съотношението разходи към приходи, което достигна 65%.

За първите шест месеца Юробанк И Еф Джи отбеляза 40.8% ръст на депозитите, като те достигнаха 43.8 млрд. евро. Кредитният портфейл е нараснал с 32.7%, равнявайки се на 53.8 млрд. евро.

Общо активите достигнаха 77.3 млрд. евро, а нормативно изискуемият капитал възлезе на 5.2 млрд.евро. Мрежата от клонове, точки за продажба и бизнес центрове на Юробанк И Еф Джи в края на юни 2008 г. вече включва 1700 локации.