ПИБ договори кредитна линия за финансиране на МСП

497
ПИБ договори кредитна линия за финансиране на МСП

Първа инвестиционна банка () подписа договор с германската инвестиционна банка KfW за петгодишна кредитна линия за финансиране на малкия и среден бизнес в България в размер на 10 млн. евро.

Кредитната линия беше предоставена от KfW след детайлно проучване на финансовите резултати на ПИБ и след одобрение от Европейската комисия, съобщиха от банката.

Кредитната линия се финансира и от Банката за Развитие към Съвета на Европа. По тази кредитна линия ПИБ ще насърчава предоставянето на дългосрочни инвестиционни кредити за МСП с подкрепата на Европейския съюз. Максималният размер на кредитите, които ПИБ ще предоставя със средства от тази линия, е 250 хиляди евро.

По тази кредитна линия ПИБ ще отпуска дългосрочно финансиране по различни инвестиционни проекти, в това число закупуване на търговски площи, технологии, машини и съоръжения, както и изграждане или реновиране на производствени бази. За кредити по тази програма може да се кандидатства във всеки офис на банката чрез попълване на стандартно искане за кредит.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg