ПИБ договори програма за емтиране на средносрочни инструменти в евро

540
ПИБ договори програма за емтиране на средносрочни инструменти в евро

Първа инвестиционна банка АД () договори програма за емитиране на средносрочни инструменти, деноминирани в евро (Euro Medium Term Note Programme/EMTN Programme) в размер до 500 милиона евр, гласи корпоративно съобщение, изпратено до Българска фондова борса.

Съгласно програмата и проспекта по нея, дъщерната на ПИБ компания First Investment Finance B. V., Холандия, в ролята си на емитент ще издава евроденоминирани инструменти (включително еврооблигации и капиталови /хибридни/ инструменти) в размер до 500 милиона евро.

Всички емисии по програмата ще бъдат гарантирани от ПИБ, така че плащанията на всички суми, дължими във връзка с инструментите, ще бъдат безусловно и неотменимо гарантирани от Банката.

Организирането на всички емисии е възложено съвместно на банките ABN AMRO и Credit Suisse.

Засега акциите на ПИБ поевтиняват с 0.35%, до средните 11.32 лв. Сделките за 4 561 книжа се сключиха на цени между 11.3 лв. и 11.4 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg