По повод зачестили спекулации за т.нар. „свалено предаване в ефира на Нова телевизия под натиск от страна на ПИБ" от банката обявиха в официално съобщение до медиите, че не са упражнявали натиск върху Нова телевизия и нямат сключен договор за реклама с нея.

В съобщението до медиите се казва още:

„Всяка отделна рекламна кампания на ПИБ се планира предварително за съответната целевата аудитория. За Ваше сведение последното излъчване на рекламен клип на банката в телевизионен ефир бе част от кампанията на ПИБ (с рекламно лице Димитър Бербатов), която приключи на 31.05.2011 г. След тази дата ПИБ не е излъчвала рекламни клипове в телевизионен ефир, освен спонсорски заставки на предаването „Надиграй ме" в „БНТ Свят".

С настоящото Ви информираме, че след 31.05.2011 г. не сме имали заявени излъчвания на реклами в нито една телевизия, освен спонсорските заставки цитирани по-горе.

Първа инвестиционна банка не е потърсена за коментар като страна по цитирания казус, вследствие на което се разпространява непотвърдена информация, уронваща престижа и доброто име на ПИБ и Нова телевизия."