Първа инвестиционна банка (

) постави ПОС терминали във всички офиси на Софийска вода. Това ще позволи на гражданите да плащат месечната си сметка с дебитна или кредитна карта. Първа инвестиционна банка притежава третата по големина мрежа от ПОС устройства в България.

С ПОС терминалите се намаляват разходите, свързани с обработка на парите в брой. ПОС терминалните устройства на Първа инвестиционна банка обслужват картите Visa и MasterCard и са единствените, на които могат да се извършват транзакции с все по-популярните и модерни у нас карти Diners Club.

Поставянето на ПОС терминалните устройства в търговските обекти и обучението на персонала за работа с тях е напълно безплатно за клиентите на ПИБ, като търговците имат възможност да се възползват от 24-часово обслужване при възникнали проблеми. Допълнителна екстра за търговците, които искат да използват ПОС терминалите на ПИБ, е възможността да разкрият безплатно банкова сметка в банката, без изискване за минимална наличност в нея.

Сметката може да бъде разкрита на място, при търговеца, без необходимост да се посещава клон на банката. В зависимост от дейността на търговеца банката предоставя стационарен или GSM модел терминал с различен тип комуникация – телефонна линия, GSM/GPRS, LAN/Ethernet. За да спести времето на търговците, ПИБ подсигурява и карта, необходима за ПОС терминалните устройства с GSM/GPRS връзка.

Първа инвестиционна банка предлага програма, според която се предоставят ниски комисиони за търговците при обработка на транзакции с дебитни и кредитни карти на ПОС терминал. Програмата е насочена към търговци, които още нямат сключен договор с банката за приемане на плащания чрез ПОС терминал.