Първа инвестиционна е една от малкото банки в страната, които предлагат международни бизнес кредитни карти – MasterCard – сребърна и златна и Visa – стандартна и златна.

След всяко авторизирано плащане с картата може да се получава SMS – известие, което регистрира направения разход. Плащанията, направени чрез бизнес кредитните карти за целите на дейността на фирмата, са признат фирмен разход, което улеснява тяхното осчетоводяване.

Фирмените карти се издават по специална фирмена картова сметка с одобрен общ лимит. Към този лимит технологията позволява издаването на повече от една карта, което дава на ръководителите на дружествата възможността да снабдят с карти няколко свои служители. Ежемесечно ПИБ предоставя подробни извлечения за разходите, направени с всяка една карта, което осигурява адекватен контрол на извършваните плащания. Всички карти са снабдени с чип, гарантиращ максимална сигурност на транзакциите и предотвратяващ възможността от надхвърляне на общия кредитен лимит по картовата сметка.

ПИБ предлага два типа бизнес кредитните карти. Едната е с гратисен период до 45 дни и минимална месечна вноска, представляваща 5% от дебитното салдо към последния ден на отчетния период. Тази разновидност се отличава и с промоционален безлихвен период за всяка новоиздадена карта.

Вторият вид бизнес кредитна карта е без гратисен период, но затова пък освобождава фирмата от грижата да следи и погасява минимални месечни вноски. При нея лихвите се начисляват върху усвоената част от лимита, като погасяването може да става в произволен момент чрез постъпленията по сметката.

Бизнес картите могат да бъдат издадени на юридически или физически лица, упражняващи стопанска дейност, както и на организации с нестопанска цел. Кредитният лимит е до 50 000 лева. Картите могат да се издават в различни валути - лева, евро, щатски долар. Бизнес кредитните карти се издават безплатно и за тях не се изисква гаранционен депозит.

Първа инвестиционна банка сключва безплатна медицинска застраховка на всеки картодържател. При закупуване с картата на туристически пакет или заплащане на нощувка в хотел, самолетен билет, наемане на автомобил или друга услуга, свързана с пътуване в чужбина, всеки притежател на кредитна карта VISA или MasterCard от ПИБ получава безплатно медицинска застраховка по 16 вида застрахователни събития.