Първа инвестиционна банка пуска лимитирана серия международни кредитни карти MasterCard UEFA EURO 2008 по повод предстоящото Европейско първенство по футбол, съобщиха от банката за Profit.bg.

Международните кредитни карти са изключително удобен платежен инструмент, който позволява на картодържателя независимост и гъвкавост при управление на средствата.

С MasterCard може да се плаща в редица търговски обекти, да се теглят пари от банкомат, да се правят резервации в хотели, да се купуват самолетни билети, да се плаща в интернет. Картодържателите разполагат с парите си 24 часа в денонощието от всяка точка на света.

Плащайки с кредитна карта, картодържателите автоматично се включват в бонус програмата на ПИБ – при пазаруване в България или чужбина за всяка покупка на стойност 100 лв. клиентът получава по 1 точка. За всяка натрупана бонус точка клиентът може да получи 1 лв. обратно в картовата си сметка.

Точките се трупат на шестмесечeн период, като в края на всеки период сметката на клиента се заверява със суми, съответстващи на натрупаните точки. Минималната натрупана сума, необходима за получаване на бонус, е 2 000 лв. за 6-месечен период.

При закупуване на туристически пакет или заплащане на нощувка в хотел, самолетен билет, наемане на автомобил или друга услуга картодържателят получава безплатно „Медицинска пътническа застраховка” с покритие до 100 000 щатски долара.