Първа инвестиционна банка разширява интензивно клоновата си мрежа в страната и София, съобщиха от институцията. От началото на 2008 година Банката откри 7 нови офиса.

Три от тях са в София и по един в Банско, Разлог, Ботевград и Благоевград. Плановете на ПИБ за тази година са да увеличи броя на офисите си в страната с над 40%, като само в месеците до лятото се предвижда да бъдат открити още 20 офиса в градовете Мездра, Казанлък, Созопол, Нови пазар, Аксаково, Провадия и др.

„Част от стратегията на ПИБ за настоящата година е разширяване на клоновата мрежа, налагане на нова корпоративна визия на Банката, предлагане на най-високо качество при обслужване на клиентите”, казва Васил Христов, директор „Клонова мрежа”.

ПИБ е една от малкото банки в България, чиито офиси обслужват граждани до 19.00 часа, включително и в събота. За онези, които не са успели да посетят банката през делничните дни могат да посетят офисите на ПИБ, които в областните градове са отворени в неделя от 10.00 до 16.00 часа.

През 2007 година Първа инвестиционна банка откри 21 нови офиса в България. В момента финансовата институция разполага със 124 офиса в 53 града в страната, 1 клон в Кипър и дъщерна банка – ПИБ Албания.