ПИБ с опции за по-ниски лихви по потребителските кредити

779
ПИБ с опции за по-ниски лихви по потребителските кредити

Първа инвестиционна банка предлага нови условия по програмите си за потребителско кредитиране на граждани. Основната промяна е намаление на лихвените проценти средно с 2% и удължаване на срока на кредитите до 120 месеца.

Максималният размер на стандартния потребителски кредит е 30 000 лв. за всички клиенти на банката, отговарящи на условията, съобщиха за Profit.bg от финансовата институция.

От 22 февруари 2010 г. годишната лихва по стандартния потребителски кредит в евро е 12.89% (БЛП за евро + надбавка), при условие, че клиентът получава трудовото си възнаграждение по сметка в ПИБ. За останалите клиенти лихвеният процент е 14.89 на сто.

Клиентите биха могли да намалят с още 1% лихвения си процент при наличие на поръчител.

В този случай, ако работната заплата на клиента се превежда по сметка в трезора, лихвата по кредита започва от 11.89 на сто (БЛП за евро +надбавка).

За клиентите с високи доходи, които се осигуряват на максималния осигурителен праг, банката предлага кредит „Професионалист" при стандартни лихвени условия от 11.89% (БЛП за евро + надбавка). При този продукт максималният срок на кредита е 120 месеца, а сумата, за която може да се кандидатства е 50 000 лв.

Финансовата институция съобщи и за облекчаване на процедурата по кандидатстване за потребителски кредити. Ако клиентът получава трудовото си възнаграждение по сметка в банката, при кандидатстване не е необходимо да представя документи за тях.

Клиентите на ПИБ ще могат да получават овърдрафт по дебитните си карти при по-добри условия. Стандартният овърдрафт е с лихва в размер на 15.69 на сто (БЛП за левове + надбавка). За овърдрафт вече ще могат да кандидтстват и пенсионери (до 65 год.), чиито пенсии са над 400 лв. и се получават по сметка в банката.

Акциите на ПИБ поевтиняха на БФБ в четвъртък с 0.74%, до 2.412 лв. за лот, при общо изтъргувани 3 983 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg