ПИБ със семинари за клиентите си как да участват по проекти от европейските фондове

630
Първа инвестиционна банка завърши поредицата от семинари за своите фирмени клиенти във връзка с началото на първите схеми за безвъзмездно финансиране по Оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.", съобщиха от банката за БТА.

Семинарите са се състояли в Пловдив, Велико Търново, Бургас, Варна, Монтана, София и са преминали при много голям интерес. Лектори са били експерти от Министерство на икономиката и енергетиката, които са представили първите грантови схеми по тази програма.

Банката ще осигурява структурирано финансиране на фирми, които са бенефициенти по грантовите схеми на ОП "Конкурентоспособност" под формата на мостово финансиране или дългосрочни инвестиционни кредити с гратисен период за главницата.

На семинара фирмите са изразили притеснения от приближаващите крайни срокове за кандидатстване с проекти по първите грантови схеми, както и от липсата на яснота в какви срокове ще бъдат одобрявани или отхвърляни проектите от МИЕ.

Още през март банката предложи специални условия за обслужване на земеделски производители - бенефициенти за субсидии от Еврофондовете, се припомня в съобщението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg