Банка Пиреос България започва предлагането на нов за българския пазар застрахователен продукт, който покрива риска от необслужване на ипотечни и потребителски кредити.

Застраховката "Защита на плащанията" се предлага в сътрудничество с Кардиф България. Застраховка “Защита на плащанията” е продукт, разработен изцяло с цел осигуряване сигурност на клиентите на финансови институции. Банка Пиреос е втората банка, която започва да предлага този продукт на българския пазар.

Застраховката "Защита на плащанията" е механизъм за посрещане на финансови затруднения при непредвидени ситуации като продължителни болнични или безработица. С тази застраховка кредитополучателите получават допълнителна сигурност, че в случай на настъпване на някое от тези събития, застрахователят ще заплаща вместо клиента месечните погасителни вноски по кредита.

Банка Пиреос България първоначално ще предлага два пакета застраховки за различните видове кредити.

За ипотечните кредити – застрахователят покрива вноските по кредита на клиента, в случай на безработица, в резултат на уволнение или временна неработоспособност, в резултат на злополука или заболяване.

За потребителски кредити - – застрахователят покрива вноските по кредита на клиента, в случай на смърт, в резултат на злополука или заболяване, трайно намалена или загубена работоспособност над 70%, в резултат на злополука или заболяване, временна неработоспособност, в резултат на злополука или заболяване, безработица в резултат на уволнение.