Пиреос България предлага застраховка за кредити при болнични или безработица

1292
Пиреос България предлага застраховка за кредити при болнични или безработица

Банка Пиреос България започва предлагането на нов за българския пазар застрахователен продукт, който покрива риска от необслужване на ипотечни и потребителски кредити.

Застраховката "Защита на плащанията" се предлага в сътрудничество с Кардиф България. Застраховка “Защита на плащанията” е продукт, разработен изцяло с цел осигуряване сигурност на клиентите на финансови институции. Банка Пиреос е втората банка, която започва да предлага този продукт на българския пазар.

Застраховката "Защита на плащанията" е механизъм за посрещане на финансови затруднения при непредвидени ситуации като продължителни болнични или безработица. С тази застраховка кредитополучателите получават допълнителна сигурност, че в случай на настъпване на някое от тези събития, застрахователят ще заплаща вместо клиента месечните погасителни вноски по кредита.

Банка Пиреос България първоначално ще предлага два пакета застраховки за различните видове кредити.

За ипотечните кредити – застрахователят покрива вноските по кредита на клиента, в случай на безработица, в резултат на уволнение или временна неработоспособност, в резултат на злополука или заболяване.

За потребителски кредити - – застрахователят покрива вноските по кредита на клиента, в случай на смърт, в резултат на злополука или заболяване, трайно намалена или загубена работоспособност над 70%, в резултат на злополука или заболяване, временна неработоспособност, в резултат на злополука или заболяване, безработица в резултат на уволнение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg