Колко е важно спестяването на средства? Всеки, който отговаря на този въпрос би казал, че е много важно. Парите настрана ни дават самоувереност и спокойствие, че сме малко по-подготвени за неочакваните ситуации в живота ни.

Въпреки, че всички са единодушни по въпроса за спестяването, хората в България не заделят пари. Това не е просто въпрос на средства, а на култура и дори навик.

От УниКредит Булбанк ни предлагат да опитаме да спестявате с един иновативен метод.

Този алтернативен начин за заделяне на пари, който се практикува от милениумите (всички родени между 1980 и 2000 година), е лесен и работи.

Всъщност, това поколение не е чак толкова безотговорно, колкото е прието от всеобщото схващане и има на какво да ни научи.

Младите хора са ъпгрейднали ритуала със събиране на монети в касичка и практикуват алтернативното спестяване на левчета. Те събират монетните левчета, които им попадат и не ги харчат за определен срок от време. Този тип спестяване е много актуален сред по-младите хора, защото не го усещат по джоба си.

Левче кефче

За една година по-активните събират между 300 и 500 лева, които най-често използват за почивка, нов смартфон и скъпи дрехи.

Тенденцията с левчетата е много актуална и със сигурност всеки от вас има познат, който го прави.

Снимка: novini.bg