Изразходваните средства за покупки на стоки и услуги с карти Visa, издадени в България, са се увеличили със 126.7% и са на обща стойност 290.7 млн. евро.

Транзакциите за покупка на стоки и услуги, като процент от всички изразходвани средства от картодържателите, са се увеличили с 96%. През 2008 г. Visa Европа отбелязва силен ръст в броя дебитни и кредитни карти Visa. Общият им брой в България се е увеличил с 29.2%, до 1.93 млн. карти.

Една от най-значимите инвестиции на Visa Европа през последните години е изграждането и поддържането на европейска платформа за обработване на транзакции. Данните показват 13% увеличение на обработените от Visa Европа транзакции през 2008 г. на обща стойност 6.4 млрд. евро.

Данните от електронната търговия по време на коледните празници показват значително повишаване на онлайн транзакциите, като ръстът е 24% спрямо миналата година. През последните три години компанията инвестира средно по 87 млн. евро на година за изследвания и развитие на нови продукти и технологии. Някои от иновативните решения, като Cash back и миграцията към технологията с чип, Visa Европа планира да пусне и в България.

В Европа има над 360 млн. дебитни, кредитни и търговски карти Visа. За период от 12 месеца до края на юни 2008 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1.3 трлн. евро. 11.4% от плащанията в търговски обекти в Европа се извършва с карта Visa.