Пощенска банка беше избрана за „Най-добър инвестиционен посредник” в традиционната класация на вестник „Банкеръ”, която отчита дейността на управляващите дружества и инвестиционни посредници в България на всяко тримесечие.

Финансовият трезор изпревари конкуренцията, която към края на 2007 г. наброява 86 финансови посредници, 29 от които са търговки банки. Пощенска банка получи 27 от възможни 40 точки.

Трезорът се нарежда на второ място по критерия за управление на емисии от акции и облигации и е единствената сред търговките банки, която се отличава в категорията по брой сделки с акции на борсата. Финансовата институция заема и челно място по показателя за електронна система за търговия COBOS.

„ЕФГ Секюритис България” ЕАД получи пълен лиценз за инвестиционен посредник с решение от 7 ноември 2007 г. на Комисията за финансов надзор. Дружеството е приемник на Пощенска банка във функцията й на инвестиционен посредник и предлага пълна гама от инвестиционни продукти и услуги за компании, институционални инвеститори и частни лица в следните две основни направления: инвестиционно банкиране и брокерски услуги.
Едноличен собственик на инвестиционния посредник е „И Еф Джи Ню Юръп Холдинг Б.В.”, част от И Еф Джи Юробанк Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп е международна банкова организация с над 63,3 млрд. евро активи, с повече от 21 хиляди служители, предлагаща продукти и услуги чрез своята мрежа от над 1500 клона, точки на продажба и алтернативни дистрибуционни канали.