На 13 септември, събота, над 200 служители на Пощенска банка ще участват в почистването на Панчаревското езеро и обособяването на кът за отдих и игри. С този проект финансовата институция поставя началото на своята дългосрочна интегрирана програма за устойчив бизнес и опазване на околната среда, съобщават от банката.

Тази година благоустрояването на района около Панчаревското езеро ще включва разработване и поддръжка на специален кът за отдих и игри до спирка „Плажа“, реновиране на моста до Община Панчарево и почистване на езерото от доброволци – служители на Пощенска банка.

Финансовата институция поема дългосрочен ангажимент да информира медии и организации, обвързани със „зелената“ идея, на всеки етап от развитието на проекта „Кристално чисто Панчарево“. Така банката своевременно ще осведомява обществото за различните си инициативи и тяхното реализиране.

От 2008 г. Пощенска банка стартира своята интегрирана програма за опазване на околната среда, която ще продължи да разширява. Тя включва грижи за Панчаревското езеро и площите около него, използване в цялата институция на хартия от сертифицирани, устойчиво управлявани гори, употреба на енергоспестяващи крушки, рециклиране на хартия и техника и др.

Снимка: Пощенска банка