Пощенска банка предлага на клиентите си мобилно банкиране

2331
Пощенска банка предлага на клиентите си мобилно банкиране

Пощенска банка ще даде възможност на клиентите си да извършват банкови операции през мобилен телефон. Иновативната услуга се предлага съвместно с лицензирания оператор на платежна система СЕП България АД и мобилния оператор GLOBUL и ще стартира в тридесет и пет локации на финансовата институция.

Първоначално услугата ще се предлага в клонове на банката в София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Пощенска банка е сред първите финансови институции у нас, които правят услугата достъпна за потребителите посредством клоновата си мрежа, се казва в официално прессъобщение на финансовата институция.

Новата услуга „Мобилно банкиране" позволява на клиента да управлява средствата по банковите си сметки в банката и да извършва електронни плащания през своя мобилен телефон.

Услугата е достъпна само за клиенти на GLOBUL, които могат да получат напълно безплатно специална SIM карта със същия номер в магазин на оператора. След активиране на новата SIM карта с приложението „Мобилен портфейл" (G-Портфейл), клиентите трябва да се регистрират за услугата в удобен за тях клон на банката.

При регистрацията, клиентът трябва да създаде свои ПИН код, а СЕП България автоматично активира електронен подпис, обвързан с неговата SIM карта, който служи за подписване и криптиране на всяка мобилна банкова операция. По този начин средствата в клиентските сметки са напълно защитени, а от потребителите се изисква само и единствено да потвърдят транзакциите, въвеждайки своя ПИН код.

С новата услуга клиентите на Пощенска банка ще могат да изпълняват следните операции директно от менюто на мобилния си телефон.:

Мобилни преводи към IBAN сметка - нареждане на средства към сметки във всички банки в страната през платежните системи СЕП, Бисера и РИНГС.

Преводи по мобилен номер - извършване на преводи към други потребители на „Мобилно банкиране" чрез въвеждане на мобилен номер.

Мобилно плащане на стоки и услуги в търговски обекти - заплащане на стоки и услуги в търговски обекти, оборудвани със специални терминали за безконтактни плащания (различни от стандартните ПОС терминали).

Мобилно плащане на предплатени услуги - закупуване и зареждане на предплатени пакети и услуги чрез мобилния телефон - ваучери за разговори по мобилен телефон и други.

Справки в реално време - справки за текущо салдо по сметки в Пощенска банка.

Всички разплащания се извършват в лева и само на територията на страната.

Новата услуга „Мобилно банкиране" предоставя следните преимущества за клиентите:

Мобилност - неограничен достъп до „Мобилно банкиране" и възможност за извършване на разплащания от всяко място в страната, където има покритие на мобилния телефон. Услугата ще даде възможност на клиентите да разполагат с парите по сметките си по всяко време, независимо от работното време на банковите офиси.

Удобство - използване на едно устройство (мобилен телефон) за управление на до 5 банкови сметки и извършване на различни банкови операции.

Ефективност - по-малко време и усилия за нареждане на преводи и придвижване до клон на банката.

Сигурност - индивидуално потвърждаване на всяка операция с електронен подпис и ПИН. Не съществува риск за финансовите средства на клиента дори и при загуба на телефона, тъй като електронният подпис е 100% защитен в SIM картата на мобилния телефон, а при загуба или кражба клиентът може да се обади на платежния оператор и да спре услугата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Насо Ментата
# 0
12:09 | 1 September 2010
Темелко е пич - направи нещо невероятно за клиентите на най-невеорятната гръцка банка в цялата галактика!!! Целувки, Темелко :D:D:D
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg