Пощенска банка ще финансира инвестиционни проекти, одобрени по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”.

Финансовата институция подписа рамково споразумение за сътрудничество с Министерството на икономиката и енергетиката във връзка с реализацията на тези проекти.

Целта на споразумението е да се създадат необходимите предпоставки за пълното използване на потенциала за развитие на българските предприятия в условията на засилена конкуренция на общия европейски пазар.

Пощенска банка ще съдейства на предприятията, като издава необходимите за кандидатстване кредитни уверения, банкови референции и други документи, изисквани от министерството. Финансовата институция ще отпуска целеви инвестиционни кредити, след като даден проект получи одобрение, и ще сътрудничи на министерството по време на реализацията му.

Пощенска банка вече се включи в първата обявена от министерството инвестиционна схема по оперативната програма, като издаде необходимите за кандидатстване кредитни уверения и референции.