Пощенска банка ще финансира проекти за развитие на българската икономика

639
Пощенска банка ще финансира проекти за развитие на българската икономика

Пощенска банка ще финансира инвестиционни проекти, одобрени по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г.”.

Финансовата институция подписа рамково споразумение за сътрудничество с Министерството на икономиката и енергетиката във връзка с реализацията на тези проекти.

Целта на споразумението е да се създадат необходимите предпоставки за пълното използване на потенциала за развитие на българските предприятия в условията на засилена конкуренция на общия европейски пазар.

Пощенска банка ще съдейства на предприятията, като издава необходимите за кандидатстване кредитни уверения, банкови референции и други документи, изисквани от министерството. Финансовата институция ще отпуска целеви инвестиционни кредити, след като даден проект получи одобрение, и ще сътрудничи на министерството по време на реализацията му.

Пощенска банка вече се включи в първата обявена от министерството инвестиционна схема по оперативната програма, като издаде необходимите за кандидатстване кредитни уверения и референции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg