Пощенска банка удължава периода на специалната оферта по „Образцов депозит". Поради засиления интерес към тримесечния депозит с годишни лихви от 7,25% за лева и 5,25% за евро за първия тримесечен период, промоцията се удължава до 17 май 2008 г., съобщиха от банката.

Успоредно с атрактивните лихви, „Образцов депозит" дава възможност за довнасяне на суми по всяко време.

Финансовата институция информира своите клиенти, че в унисон с тенденциите на международните пазари, считано от 7 април 2008 г. са въведени нови лихвени проценти по депозитни продукти в щатски долари.

Пощенска банка, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е една от водещите финансови институции в България, част от Юробанк И Еф Джи Груп.

Юробанк И Еф Джи Груп е международна банкова организация с общи активи, възлизащи на повече от 68.4 милиарда евро, и над 22 000 служители, която предлага своите продукти и услуги както чрез мрежата си от 1500 клона и места за продажба, така и чрез алтернативни дистрибуционни канали.

В Гърция Юробанк И Еф Джи Груп е водеща банка по потребителско кредитиране, управление на взаимни фондове, инвестициионното банкиране, животозастраховането и брокерските услуги. Юробанк И Еф Джи Груп е и най-големият кредитор на малкия бизнес в страната и е сред основните кредитори на големи местни корпорации от частния сектор.

В региона на Югоизточна и Централна Европа (Нова Европа) Юробанк И Еф Джи Груп е сред водещите банки във всички страни, в които има присъствие, а именно България, Румъния и Сърбия. От 2006 година Юробанк И Еф Джи Груп навлезе и на пазарите в Полша, Турция, Украйна и Кипър. Досега Юробанк И Еф Джи Груп е инвестирала в Нова Европа приблизително 2 милиарда Евро.

Юробанк И Еф Джи Груп е част от И Еф Джи Груп, третата най-голяма банкова група в Швейцария, след USB и Credit Suisse. Наред с това, И Еф Джи Груп е сред най-големите компании, листвани на борсата в Гърция, на база пазарна капитализация и над 210 000 акционери.