На официална церемония Пощенска банка подписа договор за синдикиран срочен кредит с Райфайзен Централбанк, Австрия, в ролята й на организатор и водещ мениджър на синдикат от международни банки. Кредитът е в размер на 150 млн. eвро, за срок от две години и с лихва EURIBOR + 65 базисни пункта. Заемът е реализиран при голям инвеститорски интерес, като в него участват 15 банки от 7 държави. Средствата от него ще бъдат използвани за подпомагане плановете за растеж на банката.

Синдикираният заем е най-голямата сделка по привличане на външно финансиране за Пощенска банка и е поредно доказателство за репутацията, с която се ползва банката на международните дългови пазари и за стабилността на групата, към която принадлежим – „Юробанк И Еф Джи”. До момента Пощенска банка е пласирала успешно шест емисии корпоративни и ипотечни облигации на обща стойност над 95 млн.евро.

„Този кредит и засиленият интерес при сключването му демонстрират доверието на водещите финансови институции както в Пощенска банка, така и в българската банкова система като цяло,” заяви Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка.

„Приемаме синдикирания заем като голям успех в контекста на сегашния икономически климат, в условията на който финансовите ресурси стават все по-трудно достъпни и по-скъпи. Благодарение на стабилността на банката ни и добрите условия, които успяхме да договорим с нашите банки партньори, ще имаме възможността да продължим да предлагаме финансиране на нашите клиенти при разумна цена”.

Пощенска банка, с юридическо име “Юробанк И Еф Джи България” АД, е част от международната Юробанк И Еф Джи Груп. Банката има 17-годишен опит на българския финансов пазар и разполага с най-високия рейтинг, присъждан на местна институция от aгенция „Фич”.