Пощенска се включи в надпреварата по финансиране на МСП

806
Пощенска се включи в надпреварата по финансиране на МСП

Пощенска банка също се включва в надпреварата между банките за кредитиране на малкия и среден бизнес у нас. Трезорът получи 7.25 млн. евро кредитна линия от Българска банка за развитие (ББР) за отпускане на заеми на МСП. Сумата е предоставена по кредитната линия, която ББР договори с германската KwF за директно кредитиране на малки и средни предприятия и за предоставяне на кредитни линии на търговски банки за целево финансиране на бизнеса, информираха от Пощенска банка.

Средствата ще бъдат отпускани за финансиране на дългосрочни проекти на компании. Максималният размер на заема за едно предприятие ще бъде 3 млн. евро със срок на погасяване до 9 години. Кредитът ще покрива до 100% от инвестиционните разходи, както и необходимия оборотен капитал, когато той е до 30% от инвестицията.

„Гордеем се, че Пощенска банка е част от тази сделка, която цели да подкрепи малките и средни предприятия в България", каза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка, като добави: „Малкият бизнес е от ключово значение за трайното възстановяване на българската икономика. Ще продължим да подкрепяме местните малки и средни предприятия, като им предоставяне най-добрите финансови инструменти с цел увеличаване на растежа им в бъдеще".

Българска банка за развитие е единствената държавна финансова институция в България, създадена със специална цел да предоставя приоритетно дългосрочно финансиране на българските малки и средни предприятия (МСП), насърчаване на българския износ и подпомагане на сектори и проекти, определени като приоритетни за националната икономика.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg