Повече от половината кредитни карти вече са с чип

671
Повече от половината кредитни карти вече са с чип

Повече от половината притежатели на кредитните карти: MasterCard Galaxy, MasterCard Gold, Visa Galaxy и Visa Gold, издадени от Банка ДСК, вече са ги подменили с нови карти с чип. Както е известно, техният старт бе даден на 21 април т.г.

Кредитните карти с чип не се различават по възможности и начин на обслужване от тези с магнитна лента, но пък имат още по-добри механизми за сигурност и гарантират по-висока степен на защита на картодържателите срещу измами и фалшифициране.

Новите карти имат както чип, така и магнитна лента, и затова може да се използват на абсолютно всички терминални устройства АТМ и ПОС в България и чужбина.

Същите остават и таксите за издаване, преиздаване и обслужване на чип-картите като тези, които Банка ДСК сега прилага за кредитните карти с магнитна лента.

Банката издава чип-картите с тригодишен срок на валидност, а преиздаването им ще става автоматично през последния месец на техния срок на валидност.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg