Повишиха кредитния рейтинг на Насърчителна банка на BB+

1043
Повишиха кредитния рейтинг на Насърчителна банка на BB+

Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) в сътрудничество с ICRA, асоцииран партньор на Moody’s, присъди дългосрочен рейтинг ВВ + със стабилна перспектива на Насърчителна банка. Рейтингът е повишен, в сравнение с дадения към началото на годината (BB със стабилна перспектива).

Присъдената оценка към деветмесечието на 2007 г. отчита сериозния ръст на балансовото число, подобреното качество на кредитния портфейл и финансовия резултат на банката.

Оценката е съобразена със спецификата в дейността на Насърчителна банка, насочена в сегмента на малките и средни фирми, както и приоритетното финансиране на операциите на кредитната институция с дългосрочно привлечени средства от международни финансови институции.

Според БАКР банката се характеризира с добра ресурсна обезпеченост и стабилна ресурсна база. Отчетено е високото ниво на капитализация на банката.

Насърчителна банка АД е основана през 1999 г. и към момента е единствената държавна банка в България. Банката е специализирана в дългосрочното инвестиционно кредитиране и проектно финансиране.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg