На 30 март 2011 г. Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ) изплати на падежа петата си емисия ипотечни облигации в размер на 25 милиона евро, се казва в официално съобщение на банката.

Процедурата за продажба на 49.9% от капитала на БАКБ, инициирана от най-големия й акционер - Allied Irish Banks, p.l.c. (АIB), не е приключила и към този момент продължава процесът на правния и финансов анализ (due diligence) от заинтересовани купувачи.

В контекста на текущия due diligence одитът на годишния финансов отчет на БАКБ за 2010 г. продължава и банката ще публикува одитирания си годишен финансов отчет веднага след приключване на процеса, се казва в съобщението.

Най-големият акционер в БАКБ - Allied Irish Banks, p.l.c. (АIB) промени през 2010 г. класификацията на всички свои инвестиции в чужбина, включително участието си от 49.99% в капитала на БAKБ, и ги категоризира като „на разположение за продажба".

Акциите на банката поскъпнаха на борсата в четвъртък с 0.47%, до 8.48 лв. за лот. Книжата на БАКБ поевтиняха за тримесечие с над 16%..