Предлагат Д. Костов отново за подуправител на БНБ

806
Предлагат Д. Костов отново за подуправител на БНБ

Днес, 7 април 2011 г., в 9.41 ч., на основание чл. 12, ал. 3 от Закона за Българската народна банка управителят на БНБ Иван Искров внесе в Народното събрание предложение за избор на подуправител на БНБ - ръководител на управление „Банково", информираха от Централната банка.

Предложението е да бъде избран г-н Димитър Костов, заемащ тази длъжност и към момента.

Димитър Костов е добре познат и уважаван професионалист не само от банковата и финансовата общност в нашата страна, но и от партньорите на БНБ от Европейската система от централни банки (ЕСЦБ), Международния валутен фонд, институциите от групата на Световната банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и др. По време на целия си изтичащ мандат г-н Костов успя не само да постигне високо ниво на заслужено доверие сред българската професионална общност, но и да защити интересите и доброто име на страната ни в редица международни институции в качеството си на заместник-управител за България, посочва управителят на БНБ в своите мотиви.

Димитър Костов е роден на 22 септември 1957 г., женен, с две деца. Владее английски език.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...