По повод обявените резултати от конкурса на Националната агенция пътна инфраструктура за разпространение на винетните стикери Консорциумът между СИБАНК и ВИП Секюрити обяви, че е започнал разговори с Български пощи и всички големи бензиностанции в страната, в това число и Лукойл, с предложение за включването им в широка мрежа от подизпълнители, които да предлагат винетките.

Това ще осигури минимум 2000 пункта за обслужване, което ще улесни гражданите и ще гарантира безпроблемното функциониране на системата. Тежестта по организацията и координацията ще се поеме от Консорциума.

Оттам подчертаха за Profit.bg, че търгът е протекъл явно, прозрачно и по всички правила на закона, което оставя извън съмнение резултатите.

Предложението на Консорциума между СИБАНК и ВИП Секюрити е с най-ниската комисиона от 4.75% върху реализираните приходи от продажбата на винетните стикери.

Като конкурентни предимства на предложението се посочват още потенциала за обслужване на граничните контролно-пропускателни пунктове в страната, където търсенето е най-голямо.

Консорциумът ще ползва, също така опита на ЗПАД ДЗИ, което е един от предишните изпълнители.