За една година ПроКредит Банк България увеличи размера на кредитния си портфейл до над 882 млн. лв. и отчете ръст на нетната печалба от 60%. По предварителни данни ПроКредит Банк завърши 2007 г. с над 14 млн. лв. нетна печалба.

В същото време, размерът на депозитите през изминалата година достигна над 585 млн. лева, което е с 38% повече, в сравнение с 2006 година.

Броят на активните клиентски сметки в ПроКредит Банк е повече от 206 хил., като над 56 хил. от тях са спестовни и срочни влогове, 52% от които са със салдо под 2,000 лева.

Големият брой малки спестовни влогове в банката е отражение на факта, че ПроКредит Банк България е твърдо ориентирана към насърчаването на ''отговорно банкиране'' като част от социалното и икономическо развитие на населението.

ПроКредит Банк (България) АД е част от група, към която принадлежат общо 23 банки, които успешно работят в страните от Югоизточна Европа, Африка, Южна и Латинска Америка.

Банката стартира своята дейност в България на 15 октомври 2001 г. и оттогава досега успешно осигурява достъп до кредитен ресурс за малкия и среден бизнес и предлага пълен пакет банкови услуги. В тон с нарасналото търсене за финансиране сред местните предприемачи, банката разшири мрежата си и вече има 72 клона в цялата страна.