ПроКредит Банк стартира за втори път кампания за отпускане на кредити на земеделски производители срещу субсидии за обработваема земя за сезон 2008 година. В миналогодишната кампания за сезон 2007 г., банката е отпуснала повече от 400 земеделски кредити срещу субсидии за над 5.2 млн. лв.

ПроКредит Банк отпуска кредити за суми до 100% от евросубсидията. По време на кампанията на ПроКредит Банк за сезон 2008 г., земеделските производители могат да изтеглят кредити от банката срещу субсидии за обработваема земя при свободен погасителен план и погасяване на кредита при постъпване на средствата от субсидията.

При отпускане на кредитите, банката разкрива специални сметки на клиентите, по които директно се превеждат евро субсидиите. Кредитите на земеделски стопани срещу субсидии за обработваема земя на ПроКредит Банк са без такса за предсрочно погасяване.

Земеделските стопани могат да се възползват от кредитите срещу евросубсидии за инвестиционни нужди или за оборотни средства. Необходимо условие е фермерите да имат опит в областта на земеделието поне една стопанска година.