Нов договор за кредитна линия подписа ПроКредит Банк с Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР). Сумата на кредитната линия е 14.5 млн. евро. Тя ще бъде усвоена на три транша, всеки със срок от по три години.

Новото кредитно споразумение бе подписано от страна на президента на Черноморската банка за търговия и развитие Хайретин Каплан, а от страна на ПроКредит Банк от Петър Славов, председател на Управителния съвет и Румяна Тодорова, член на Управителния съвет.

Това е третият договор за кредитна линия между ПроКредит Банк и Черноморската банка за търговия и развитие от 2003 г. досега. Досега ПроКредит Банк е усвоила 14.5 млн. евро по кредитните линии от банката със седалище в Солун, Гърция.

Ресурсът от 14.5 млн. евро по новото споразумение ПроКредит Банк ще използва за финансиране на малки и средни предприятия и ще посрещне нарастващите нужди на предприятията от този мащаб за развитие на бизнеса им. В началото на годината банката увеличи лимита на най-търсените кредитни и лизингови продукти от 100 000 на 200 000 лв.

Така ПроКредит Банк отговаря на нарасналите нужди на малките и средни производители от свеж капитал за оборотни средства и инвестиционни нужди, като предлага гъвкави решения за обезпечение по новите заеми и се ангажира с бърз отговор.

Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) е международна финансова институция, основана от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Седалището на банката се намира в Солун, Гърция.

ЧБТР подкрепя икономическото развитие и регионалното сътрудничество чрез отпускане на кредити, кредитни линии, даване на гаранции по проекти и търговско финансиране на обществения и частния сектор в страните членки. Наскоро увеличеният капитал на банката възлиза приблизително на 4.85 млрд. щатски долара. ЧБТР разполага с дългосрочен рейтинг Ваа1 с положителна перспектива и краткосрочен Р2 от Moody’s.