С цел допълнително улеснение на клиенти си, ПроКредит Банк сключи споразумения за сътрудничество с изявени консултантски организации, които да разработват и управляват проекти по програми на Европейския съюз за клиенти на банката при желание и нужда от тяхна страна. Приоритетно консултантите работят по програми за развитие на селските региони, конкурентноспособност, развитие на човешките ресурси и екология и опазване на околната среда.

Участието на ПроКредит Банк като партньор по оперативните програми е под формата на инвестиционни кредити, съобразени с изискванията на съответната програмата и с възможностите на всеки конкретен клиент. Подходът на банката при финансиране на проекти по европейските фондове е изцяло индивидуален и базиран на възможностите на фирмите за изплащане на кредитите.

В случаите, когато безвъзмездната помощ се изплаща след изпълнението на проекта, банката може да осигури цялата сума по него. В такива случаи, ПроКредит Банк дава и възможност фирмата-бенефициент да използва получената по програмата безвъзмездна помощ за намаляване на задължението по инвестиционния кредит, без да се заплаща такса за това.

Като допълнение банката издава банкови гаранции, както и специализирани сметки, необходими при получаване и изплащане на одобрената безвъзмездна помощ авансово.