За втора поредна година ПроКредит Банк взима участие в пролетното издание на търговското изложение „Стройко 2000”, което беше открито на 26 март в НДК и ще продължи една седмица.

Акценти в тазгодишното представяне на банката са кредитите за ремонти на дома и кредит „Енергийна ефективност”, който се предоставя по програма на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Програмата „Енергийна ефективност” предлага възможност за безвъзмездна помощ в рамките на 20% от стойността на направените подобрения в дома, като максималният размер на безвъзмездната помощ за едно домакинство се равнява на 3 912 лв.

За домакинства, които заедно извършват ремонтни дейности на цялата жилищна сграда, размерът на безвъзмездната помощ достига 30%. Условието за колективно получаване на финансова помощ е участие на минимум 50% от живущите в сградата.

ПроКредит Банк се представя на строителното изложението и с кредит „Ремонт”, предназначен за строеж, реконструкция и ремонтни дейности за подобряване на жилището. Кредитът се отпуска най-често за обновяване на фасади, подмяна на инсталации, поставяне на изолации и дограма. Сумата на кредит „Ремонт” на ПроКредит Банк е до 20 000 лв., като банката предлага срок за погасяване до 8 г.

Снимка: БГНЕС фото