Отчитайки нарастващия интерес към продуктите за земеделски стопани, от 1 септември ПроКредит Банк стартира нова кампания за земеделски кредити, информират от банката за Profit.bg.

Банката предлага на земеделските производители кредити със суми без ограничение и срок на погасяване до 15 години за инвестиционни нужди и до 2 години за кредити за оборотни средства. За суми до 50 000 лв. банката не изисква обезпечение.

ПроКредит Банк отпуска агро кредити на малките и средни фермери по сезонен погасителен график, съобразен с особеностите на бизнеса им. Кредитните експерти на банката се ангажират с отговор на исканията за кредит в рамките на 48 часа от постъпването им.

В момента банката отчита засилен интерес от страна на малките и средни земеделски производители към условията за финансиране, свързано със засяване на есенниците и закупуване на фуражи, както и към земеделския лизинг за закупуване на нова и употребявана техника.

ПроКредит Банк отпуска още агро кредити срещу субсидии за обработваема земя. Банката е отпуснала повече от 6 500 кредита на земеделски производители на обща стойност над 40 млн. евро от началото на годината.

Банката разполага с 11 кредитомобила, които от началото на кампанията тръгват едновременно на обиколки по график в цялата страна. Мобилните офиси на институцията предоставят достъп до банкови услуги на стопани и в по-отдалечени земеделски райони.