Във връзка със задължителното ежегодното предоставяне на банкова гаранция в полза на ДФ „Земеделие" от изкупвачите и преработватели на краве мляко, ПроКредит Банк предлага на своите клиенти преференциални условия при издаването на тези банкови документи.

Гаранцията е необходима на всеки кандидатстващ или одобрен изкупвач на краве мляко.

Институцията преференциално издава този банков документ при такса от 0.4%. За гаранции до 30 хил. евро банката не събира такси за разглеждане на искане и оценка на обезпечение. В зависимост от инструкциите, документът може да бъде изпратен директно до ДФ „Земеделие", без това да породи допълнителни разноски за фирмите.

Банката се ангажира с кратък срок за проучване на клиента и предоставяне на банкова гаранция съобразена със специфичните му нужди и неговия бизнес, а обезпеченията по нея могат да бъдат парични средства или движимо, или недвижимо имущество като при банковия кредит.

Трезорът предлага широк спектър от гаранции, като най-разпространените са гаранция за участие в търгове и конкурси, за добро изпълнение, за плащане и за авансово плащане, гаранция за митнически цели, за потвърждаване на финансова стабилност, за допускане до митнически режим ТИР.