ПроКредит Банк съвместно със свои партньори организира семинари на тема „Актуални финансиращи програми: Подкрепата, от която се нуждае Вашият бизнес". По този начин банката се стреми да бъде полезна на малкия и среден бизнес, като му предоставя възможността да се запознае с последните новости, касаещи актуалните оперативни програми на Европейския съюз, съобщиха от институцията.

По време на семинарите партньорите на банката - представители на консултантска агенция и гост лектори ще представят същността на Оперативните програми „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика" и „Развитие на човешките ресурси" и ще дадат допълнителна информация относно най-атрактивните мерки, заложени в програмите, които биха представлявали интерес за малките и средните предприятия.

От ПроКредит Банк ще представят своите продукти и услуги (възможности за финансиране, банкови гаранции, специални сметки, издаване на банкови удостоверения и други документи), от които икономическата общност може да се възползва, кандидатствайки и изпълнявайки проекти по програмата.

Такъв семинар вече се проведе в Бургас (на 20 октомври 2009 г.). Предстоят информационните срещи в градовете Велико Търново (21 октомври 2009 г.), Плевен (22 октомври 2009 г.), Хасково (27 октомври 2009 г.),.Стара Загора (28 октомври 2009 г.) и Пловдив (29 октомври 2009 г.).

Семинарите, посветени на Оперативните програми на ЕС, са естествено продължение на провелите се през март и април тази година срещи на тема „Програма за развитие на селските райони".