Ръководството на БНБ се срещна с Волен Сидеров

887
Ръководството на БНБ се срещна с Волен Сидеров

Управителят на БНБ Иван Искров заедно с тримата подуправители на банката се срещна вчера с представители на парламентарната група на ПП „Атака", начело с нейния председател Волен Сидеров, информираха от пресцентъра на БНБ.

В рамките на задълбочена дискусия бе обсъден процеса на финансовата регулация в Европейския съюз през призмата на българското членство в съюза. Водещ акцент в разговора бе споделяне на загрижеността за развитието на ефективно банково посредничество у нас, адекватно на икономическите процеси в страната.

В хода на разговорите ръководството на БНБ изрази своята резервираност към идеите за административно регулиране на лихвите по банковите кредити. Мнението на БНБ е, че на този етап е необходимо преди всичко да се проследи внимателно и обстойно да се анализира развитието на банковата регулация в рамките на Европейския съюз.


В съответствие със своите законови задължения, БНБ продължава да смята за свой основен приоритет стабилността на банковата система и на валутния борд.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Милтън Фридман
# 0
14:06 | 1 June 2010
UT, нещо си се омотал в теорията. Продължавай да четеш, включително и Кейнс, и ще разбереш кой какво е казал. Първо обаче мини курс по basic economics, за да разбереш що е монополизация на пазара, как тя влияе върху ефективността и каква е ролята на държавата в този случай.
UT
# 1
12:06 | 1 June 2010
Банковата система е стабилна благодарение на валутния борд. Това означава, че обезценяването на еврото спрямо долара е поради европейската дългова криза. Според Джон Кейнс, колкото по-малка е намесата на държавата в дейността и регулирането на лихвените проценти на банките , толкова по-ефективно е управлението на капитала и финансовите средства. При тяхното ефективно управление печалбите са значителни, а като критерий за това икономистите са предложили различни финансови съотношения като възвращаемост на собствения капитал, възвръщаемост на активите, счетоводна стойност на акция, печалба за акция и т. н. Тези съотношения се използват за оценяването на ефективността на мениджърските ръководства на акционерните дружества и представляват същността на капиталовия пазар и фондовите борси.
банкер, но честен
# 2
10:06 | 1 June 2010
явно цялата държава защитава банките, в момент в които в цял свят банковата система е в загуба, тука правят печалбата на мечтите си, за сметка на своите граждани. Г-н искров, след като толкова банки бяха хванати в необосновано вдигане на лихвите до нива много над разумните, защо не защитихте българите така, както сега пазите банките? и защо при първото разумно предложение, толкова политически сили, скочиха срещу него?? Министър Цветанов трябва да провери дали има нерегламентирано лобиране, нещо което почва да става очевадно
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg