Ръководството на ПИБ ще може да решава за издаване на дълг до 2 млрд. лв.

565
Ръководството на ПИБ ще може да решава за издаване на дълг до 2 млрд. лв.

Общото събрание на Първа Инвестиционна Банка взе решение да промени предмета на дейност на банката, както и да промени устава си, информират от X3News.

Предметът на дейност бе променен съобразно изискванията на Закона за кредитните институции и във връзка с отмяната на чл. 54 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа и регламентирането на дейността на инвестиционните посредници в Закона за пазарите на финансови инструменти.

Според направените изменения в устава в продължение на 5 години на Управителния съвет се предоставя правото да взема решения за издаване на облигации, както и други дългови ценни книжа, включително подчинен срочен дълг и капиталово-дългови (хибридни) инструменти в размер до 2 млрд. лв., съответно равностойността в друга валута;

Акционерите на банката решиха единодушно да не се изплащат дивиденти и да не се извършват други отчисления от печалбата на банката за 2008 г. с цел включването на текущата печалба към 30 юни 2008 г. в собствения капитал на банката по реда на чл.З, ал.4 от Наредба № 8 на БНБ за капиталовата адекватност на кредитните институции.

Днес по позицията се изтъргуваха 15 730 акции на нива от 6.15 до 6.34 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg