Общото събрание на Първа Инвестиционна Банка взе решение да промени предмета на дейност на банката, както и да промени устава си, информират от X3News.

Предметът на дейност бе променен съобразно изискванията на Закона за кредитните институции и във връзка с отмяната на чл. 54 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа и регламентирането на дейността на инвестиционните посредници в Закона за пазарите на финансови инструменти.

Според направените изменения в устава в продължение на 5 години на Управителния съвет се предоставя правото да взема решения за издаване на облигации, както и други дългови ценни книжа, включително подчинен срочен дълг и капиталово-дългови (хибридни) инструменти в размер до 2 млрд. лв., съответно равностойността в друга валута;

Акционерите на банката решиха единодушно да не се изплащат дивиденти и да не се извършват други отчисления от печалбата на банката за 2008 г. с цел включването на текущата печалба към 30 юни 2008 г. в собствения капитал на банката по реда на чл.З, ал.4 от Наредба № 8 на БНБ за капиталовата адекватност на кредитните институции.

Днес по позицията се изтъргуваха 15 730 акции на нива от 6.15 до 6.34 лв. за брой.