Райфайзен бе определена за “Най-добра банка в ЦИЕ”

745
Райфайзен бе определена за “Най-добра банка в ЦИЕ”

За шести път престижното списание Глобал Файнанс определи Райфайзен Централбанк Австрия АГ и Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа за 2007 г.” В допълнение на това, дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина, Словакия и Сърбия получиха наградата за “Най-добра банка” в съответната страна.

Редакторите на Глобал Файнанс, заедно с водещи анализатори, висши мениджъри и банкови консултанти определиха победителите, според критериите: ръст на активите, рентабилност, стратегически отношения, обслужване на клиентите, конкурентни цени и иновативни продукти.

Дъщерните банки в Албания, Босна и Херцеговина, получиха наградата за Най-добра банка за пети пореден път, а Словакия за седми.

Райфайзен Банк, Албания продължава да бъде най-голямата албанска банка, като активите й към 30 септември 2007 г. възлизат на повече от 1.8 млрд. евро. Нейните повече от 530 000 клиенти се обслужват в 95 офиса.

Райфайзен Банк Босна и Херцеговина увеличи активите си с 20%, до 1.9 млрд. евро към края на третото тримесечие на 2007 г. Нейният пазарен дял възлиза на повече от 20%, като обслужва близо 700 000 клиенти в 89 офиса.

Райфайзен банка, Сърбия - първата чуждестранна банка след политическите промени през есента на 2000 г., стартира дейността си през 2001 г. и е най-голямата банка в страната от ноември 2004 г. В края на третото тримесечие на 2007 г. активите на банката възлизат на 2.5 млрд. евро, като повече от 500 000 клиенти са обслужвани от 80 офиса.

Татра банка, третата по големина банка в Словакия, увеличи активите си с 15%, до 7 млрд. евро към 30 септември 2007 г. Тя има 150 офиса, които обслужват 680 000 клиенти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg