По време на Деня на капиталовите пазари, провел се в Санкт Петербург на 26 септември 2008 г., както и на конференция вчера в Лондон, Управителният съвет на Райфайзен Интернешънъл потвърди перспективите и целите си, въпреки тежката пазарна среда.

"Изключително сме горди от факта, че перспективите и целите ни остават непроменени, въпреки глобалната финансова криза и причината за това е нашият бизнес модел”, заяви в Санкт Петербург Херберт Степич, председател на УС на Райфайзен Интернешънъл.

"Целта ни за финансовата 2008 г. продължава да бъде консолидирана печалба от около 1 млрд. евро. Освен на други фактори, това антициклично представяне се дължи и на изключително високата култура на риск мениджмънт и отличната репутация на нашия бранд”, допълни той.

Райфайзен Интернешънъл си поставя за цел ръст на активите от най-малко 20% годишно до 2010 г., планът за показателя разходи/приходи е той да възлезе на около 56%, а показателят риск/приходи на около 15%. За 2010 г. компанията си е поставила за цел възвращаемост на капитала преди данъци от над 25%.