Райфайзен-Лизинг Интернешънъл с 52 млн. евро печалба за 2007 г.

1064
Райфайзен-Лизинг Интернешънъл с 52 млн. евро печалба за 2007 г.

През 2007 г. Райфайзен-Лизинг Интернешънъл увеличи печалбата си с над 50% - от 34 млн. евро на 51.8 млн. евро, съобщиха от дружеството за Profit.bg.

Централна Европа все още играе основна роля за печалбата на компанията, допринасяйки с 55% за новия бизнес и печалбата преди данъци, коментира Управляващият директор Михаел Хакл. В абсолютни стойности Централна Европа допринася малко под 1.7 млрд. евро за новия бизнес и приблизително 36 млн. евро за печалбата преди данъци. На второ място е Югоизточна Европа с 30% и страните от ОНД с 15% по двата показателя.

Сегментът лизинг на превозни средства има най-голям дял (69%) в обема на новия бизнес, като най-голям дял имат личните автомобили - 43%, следвани от товарните автомобили с 33%.

Сегментите ”Капиталови инвестиции” и “Недвижими имоти” също отбелязват ръст в обемите. Капиталовите инвестиции нарастват с 20%, до 593 млн. евро, а обемът при лизинга на недвижими имоти се увеличава с 11%, до 337 млн. евро.

Със старта на бизнеса в Молдова преди няколко месеца, към настоящия момент Райфайзен-Лизинг Интернешънъл има 17 дъщерни компании на 16 пазара. Най-широкото пазарно покритие сред всички лизингови компании, опериращи в региона, е постигнато чрез органичен растеж, без придобивания.

Компанията е пазарен лидер в Албания, Беларус и Украйна, а в Полша, Словакия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Хърватия и България и е в топ 3 на лизинговите дружества. Райфайзен е водещата международна лизингова компания в Русия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg