Райфайзен Лизинг вече държи 10.5% от пазара

672
Райфайзен Лизинг вече държи 10.5% от пазара

Към 31 декември 2007 г., активите на Райфайзен Лизинг България ООД и Райфайзен Ауто Лизинг България ЕООД достигнаха 425 млн. лв., което представлява ръст от 108% спрямо 31 декември 2006 г., информираха от компанията за Profit.bg.

Делът на новия бизнес на Райфайзен Лизинг достигна 12.41% от общо генерираните сделки на пазара към края на 2007 г. по покупна цена.

Дружествата се отличават с един от най-динамичните ръстове, като за една година повишиха пазарния си дял от 7.88% на 10.53%, сочи статистиката на БНБ и Българската асоциация за лизинг.

Към 31 декември 2007 г., лизинговият портфейл отбеляза ръст от 110%, спрямо декември 2006 г. и достигна 384 млн. лв.

През 2007 г. привлеченият и усвоен от двете компании средносрочен и дългосрочен ресурс от финансови институции достигна 242 млн. евро, от които 25 млн. евро от международни финансови институции.

През ноември 2007 г. Райфайзен Лизинг и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) подписаха второ споразумение в размер на 10 млн. евро (19.5 млн. лв). Кредитната линия е предназначена за финансиране на проекти на малки и средни предприятия.

Дружеството предлага пълния спектър от лизингови услуги - лизинг на леки и товарни автомобили, строителна и транспортна техника, селскостопанска техника, машини и оборудване и недвижими имоти, като през 2007 г. предложи нови за пазара продукти - оперативен лизинг на леки и лекотоварни автомобили, лизинг на яхти, както и лизинг на недвижими имоти за чуждестранни граждани, лизинг на парцели и строителство.

Райфайзен Лизинг България ООД и Райфайзен Ауто Лизинг България ЕООД имат регистрирани 14 клона в страната, като лизингови услуги се предлагат и в офисите на Райфайзенбанк.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg