Райфайзенбанк стартира промоционална кампания на интернет банкирането си, по време на която клиентите-физически лица могат да закупят хардуеърното устройство за повишаване на сигурността "Токен" с 10% отстъпка до 31 октомври 2009 г.

Клиентите посочват именно сигурността на транзакциите като един от най-важните фактори за ползване на интернет банкиране, според проучване на GfK България, проведено през юни 2009 г.

"Токенът" е външно за компютъра устройство, генериращо кодове за еднократна употреба, които се използват като допълнителна защита при изпращане на нареждания за преводи и плащания чрез онлайн банкирането Райфайзен Онлайн, като използването му премахва риска от извършване на неправомерни транзакции от името на клиента. По време на промоцията цената на устройството е 27 лева с включената отстъпка.

Интернет банкирането "Райфайзен Онлайн" е без такси за поддръжка и транзакциите през него са значително по-евтини, в сравнение с тези, извършвани на гише (до 60%).

Продуктът позволява всеки клиент, от всяка точка на света и по всяко време, да наблюдава справочна информация за депозитни, кредитни, картови продукти и сметки, както и да нарежда преводи в лева и валута, и да генерира стандартните банкови извлечения.

Сигурността при използването на Райфайзен Онлайн се гарантира, както от стандартната идентификация при влизане в сайта, така и чрез безплатно издавания от банката електронен сертификат.

В същото време, в случай на желание от страна на клиента, могат да бъдат използвани и допълнителните средства за защита, като хардуерното устройство "Токен" и Универсален електронен подпис (УЕП).