Райфайзенбанк предлага до 100% финансиране от очакваната субсидия за земеделци, кандидатствали по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) на Европейския съюз. Чрез овърдрафта банката предоставя на земеделските производители до пълния размер на одобрената субсидия, като срокът за погасяване е 12 месеца, допълват от банката.

Овърдрафтът позволява на земеделските стопани свободно теглене и внасяне на суми, в зависимост от техните нужди, без ограничение в максималния размер, като се предоставя срещу залог върху вземане на субсидията. Кандидатите трябва да представят документ, който удостоверява размера на одобрената субсидия по СЕПП, както и да имат открита сметка в банката. Погасяването на кредита се извършва след получаване на средствата по програмата от ЕС.

Мобилните кредитни центрове на Райфайзенбанк посещават селскостопанските райони и съдействат на земеделските производители на място за подаване на документи за специализирания кредит, като максимално улесняват кандидатите за субсидия.

Заедно с овърдрафта, земеделците получават безплатно едногодишен пакет "Инициатива +" с фирмена сметка без разходи за откриване и поддръжка, дебитни карти Maestro и Visa без такси за издаване, ПОС терминали без такса за издаване и поддръжка, освобождаване от такси за вноски и теглене на каса до 5000 лв., както и интернет банкиране без такса за инсталация и поддръжка.

Освен специализирания овърдрафт по програмата за единно плащане на площи, Райфайзенбанк предлага и до 100% финансиране при покупка на селскостопанска техника, с помощта на специализиран продукт “Агрокредит”, насочен към бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони към Министерството на земеделието.