Райфайзенбанк намалява лихвите по кредитите

1238
Райфайзенбанк намалява лихвите по кредитите

Райфайзенбанк понижава лихвените проценти по всички новоотпуснати кредити за физически лица в левове и евро, като намалението е между 0.5 и 2 процентни пункта.

Лихвените нива по жилищните кредити в левове със срок на изплащане до 15 години вече са с 1.50 процентни пункта по-ниски и са намалени до 9.45% на годишна база.

При срок на изплащане над 15 години лихвата е 10.45% годишно. При жилищните кредити в евро намалението е с 0.80 процентни пункта, като лихвеният процент възлиза на 8.25% годишно за кредити до 15 години и 9.25% на годишна база за кредити със срок на изплащане над 15 години.

Най-осезаемо е понижението по потребителските кредити, обезпечени с ипотека, като лихвените нива при кредитите в лева достигат 9.95% годишно при срок на изплащане до 15 години, а в евро лихвата е 8.75% на годишна база.

При най-търсените потребителски кредити в лева намалението е с 1 процентен пункт и лихвата възлиза на 12.95% годишно при обезпечение с поръчителство и превод на заплатата по сметка в Райфайзенбанк.

Лихвеният процент за потребителски кредит в евро с поръчител и превод на работната заплата е 11.95% на годишна база, което е по-ниско с 0.5 процентни пункта.

Райфайзенбанк предлага промоционални условия по кредитите за енергийна ефективност, като намалението по кредитите в лева е с 2 процентни пункта при обезпечение поръчителство и превод на заплатата и лихвата възлиза на 11.95% на годишна база.

Лихвеният процент по кредитите в евро е 9.95% годишно. Промоционалните условия важат до 31 октомври 2009 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg