Райфайзенбанк обвърза кредитирането с екологията

776
Райфайзенбанк обвърза кредитирането с екологията

Райфайзенбанк започна промоция по потребителските си кредити, която e съпроводена с мащабна информационна кампания с еко насоченост. Нейната цел е да покаже добри практики, от които да печелят както клиентите, така и природата, се казва в официално прессъобщение на финансовата институция.

По време на промоционалната кампания до 30 април 2011 г., банката ще отпуска потребителски кредити с до 2% по-ниска лихва от стандартната, като за да се възползват от промоционалните условия, кредитополучателите трябва единствено да декларират, че сумата на кредита или част от нея ще бъде използвана за екосъобразни цели. Райфайзенбанк няма да следи за целевото изразходване на средствата по кредита и няма да изисква разходооправдателни документи. От кредитоискателите се изисква единствено да заявяват съпричастността си към екокаузата.

"Клиентите ни печелят не само по-изгодни ценови условия, но получават от нашите консултанти и идеи как да си спестят излишни разходи и да живеят икономично", коментира Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк. "Част от нашата корпоративна социална отговорност е да инвестираме в разпространяването на добри практики за устойчиво развитие. Затова решихме да обвържем класически банков продукт с идеята за по-икономичен и екосъобразен начин на живот. Гражданите ползват потребителски кредит за разнообразни цели, ние искаме да насочим вниманието към такива, които водят до намаляване на разходите на клиентите ни и имат положителен ефект за природата", допълни той.

По време на промоционалната кампания клиентите ще ползват до 2% отстъпка от стандартните лихвени условия за потребителски кредити на Райфайзенбанк и 50% по-ниска такса за обработка на искането за кредит.

Лихвеният процент възлиза на 9.95% годишно за кредити в евро и 10.95% годишно за кредити в лева при осигуряването на поръчител, превод на работната заплата и ползването на Екопрограма, включваща пакет "Разплащателна сметка" с регистрирано онлайн банкиране, комунално плащане и електронни извлечения - продукти и услуги, чието използване намалява разхода на хартия. Срокът на кредита е до 7 години, а максималната сума до 30 000 лв. или 15 000 евро.

В рамките на кампанията, Райфайзенбанк ще дарява по 10 лв. от таксата за обработка на всички искания за кредит, подадени в периода от 21.02.2011 до 31.03.2011, в полза на трите екопроекта, включени в дарителската кампания "Избери, за да помогнеш" 2010 г. - изграждането на посетителски кът в Спасителния център за диви животни, Стара Загора, изграждането на екопътека в Природен парк "Рилски манастир", изграждането на еко-пътека и стълби за достъп до скалните манастири в Природен парк "Шуменско плато", като средствата ще бъдат разпределяни поравно между трите проекта.

Рекламните материали на кампанията и искането за кредит са отпечатани на рециклирана хартия, а брошурата ще съдържа анкета, свързана с опазването на околната среда.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg