Райфайзенбанк започна с предлагането на нова за българския банков пазар услуга - Личен финансов портрет, се казва в официално прессъобщение на финансовата институция.

Новата услуга е предназначена за физически лица, независимо дали са сегашни клиенти на банката. Личен финансов портрет може да се направи при финансов консултант в 80 клона на Райфайзенбанк в цялата страна, като не се изисква предоставянето на документи, изготвянето му e безплатно и отнема на клиента по-малко от 20 минути.

Личният финансов портрет е услуга, която дава на потребителя ясна моментна картина на личното му финансово състояние в 5 основни области на личните финанси:

спестовност

кредитна задлъжнялост

покриване на рискове

пенсионно осигуряване

баланс на приходите и разходите

"С новата услуга на Райфайзенбанк "Личен финансов портрет" помагаме на хората да се ориентират в личните си финанси и да вземат най-добрите решения", коментира Момчил Андреев, председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк.

Личният финансов портрет (Financial Healthcheck) се предлага успешно в групата Райфайзен от банката в Словакия под името "Финансова диагностика".

Личният финансов портрет е само ориентир за клиента и не предполага взимане на важни решения единствено на база резултатите от него. От банката утoчняват, че не се ангажират да дават съвети и препоръки само на база резултатите от теста. Личният финансов портрет не замества професионалния съвет и необходимостта от допълнително обмисляне на решенията.