Райфайзенбанк пуска нов пакет “Разплащателна сметка” за физически лица, който се състои от набор финансови услуги и продукти с преференциални условия. Новият пакет включва най-често използваните от гражданите в ежедневието им банкови услуги, сред които разплащания, извършване на комунални плащания и др., съобщиха за Profit.bg от Райфайзенбанк.

За да се възползват от услугата пакет “Разплащателна сметка”, клиентите не дължат първоначална такса за откриване. Те спестяват 5% от фиксираните месечни такси на услугите, включени в него.

По разплащателната сметка в пакета банката начислява преференциална годишна лихва. Пакетът включва - 3 броя безплатни комунални плащания на месец, безплатно издаване и поддръжка на международна дебитна карта Visa Electron; 3 безплатни транзакции с картата месечно на територията на страната и 3 безплатни SMS известия на месец към извършените транзакции с дебитната карта. Клиентите, ползващи пакета не дължат и такса за регистрация на услугата SMS известия.

Месечният абонамент за всички услуги, включени в пакет “Разплащателна сметка”, е 2.80 лв.
При нужда от финансиране клиентите ползват отстъпки от действащите лихвени проценти за потребителски и ипотечни кредити и по индивидуален овърдрафт. Новият пакет “Разплащателна сметка” на Райфайзенбанк дава възможност за безплатно ползване на интернет банкиране в Райфайзен Онлайн.