Райфайзенбанк (България) ЕАД напълно и предсрочно усвои кредитната линия, предоставена по схемата за финансиране на малки и средни предприятия от германската банкова група Кредитанщалт фюр Видерауфбау (КфВ), с подкрепата на Банката за развитие на Съвета на Европа и Европейския съюз.

С кредитната линия, в размер на 15 млн. евро, бяха финансирани инвестиционни проекти на малки и средни предприятия и хора със свободни професии, съобщиха от банката за Profit.bg.

Това е четвъртата целева кредитна линия от КфВ, отпусната в допълнение на подписаната през 2004 г. кредитна линия, като са финансирани общо 569 инвестиционни проекта на стойност 19.9 млн. евро и са създадени над 500 работни места.

Райфайзенбанк е сред водещите банки в кредитирането на малки и средни предприятия в България. През първото тримесечие на 2008 г. Райфайзенбанк затвърди позицията си на една от водещите банки в кредитирането на малките и средни предприятия в България.

Спрямо първото тримесечие на 2007 г., към 31 март 2008 г. кредитите в този сегмент отбелязаха ръст от 64.62% и достигнаха 1.63 млрд. лв.