Royal Bank of Scotland Group Plc беше глобена с 28.6 млн. паунда (43 млн. долара) от регулаторните органи за разкриването на конфиденциална информация на Barclays Plc, информира Bloomberg.

Това е и най-голямата глоба налагана някога от регулаторните органи на финансова институция.

Двама служители на RBS са разкривали на свои колеги в конкурентната Barclаys конфиденциални данни свързани с ценообразувателните практики на RBS от октомври 2007 г. поне до февруари 2008 г., според местния антимонополен орган. Barclays вероятно няма да бъде глобена, защото самата тя е съобщила на регулаторните органи за случващото се.

"Разкриването на информацията от страна на служителите на RBS е ставало в редица контакти на различни социални събития или събирания на индустрията или в телефонни разговори," според регулаторните органи.

RBS продава активи и запълва капиталовите си резерви, след като получи 45.5 млрд. паунда помощни средства от правителството.

Таксата, наложена на RBS, е била намалена от 33.6 млн. паунда, тъй като RBS са оказали съдействие при разследването.

Съобщаваната на Barclays информация е включвала цените на заемите отпускани на компании за професионални услуги като счетоводни къщи, адвокатски кантори и агенции за недвижими имоти.

През 2007 г. същият регулаторен орган наложи рекордната глоба от 121.5 млн. паунда на British Airways Plc за манипулирането на цените на полети заедно с Virgin Atlantic Airways.